Populära sporter

Det finns många olika former av spel på sport. Den vanligaste sporten att spela på är fotboll. Många tycker att det ger en extra krydda när man ska titta på en match på tv. En del säger att man aldrig ska betta med hjärtat, alltså ska man inte spela på sitt favoritlag. Dock blir det ju dubbel glädje om ens favoritlag vinner, och man samtidigt kan få utdelning i form av pengar.

Spel i Sverige

Vilka är de vanliga spelen? Innan internet och spelsajter dök upp på marknaden så spelade många i Sverige nästan enbart på fotboll och ishockey. Idag har det förändrats lite, men fotbollen är fortfarande ohotad etta. En sak som verkligen förändrats är möjligheten till att spela på liveodds. Det är ett område som växer både för bettingproffs och de som spelar för skojs skull. Läs mer på Börja betta nu.

Vad kan jag spela på?

Som sagt så är fotboll det vanligaste att spela på, därför har du flest varianter inom fotbollen. Här följer en annan lista med intressanta spelmöjligheter:

  • Tennis

Många tycker att det har blivit enkelt att spela på tennis. Framförallt om du spelar live odds. Då kan du se matchen och samtidigt lägga dina spel. Det är betting utifrån ditt synintryck. Då känner man att man kan påverka sina möjligheter.

  • Basket

Intresset för NBA, den amerikanska proffsbasketligan, ökar i Sverige. I och med att fansen blir fler och fler så ökar också spelintresset. Idag är det vanligt att många sportintresserade följer ett lag i NBA.

  • E-sport

Förr så ansågs inte dataspel som riktiga tävlingar. Idag så har vi proffs inom många av de kända dataspelen. Counter Strike, League of Legends och Dota, är några av de största spelen. I dessa spel så finns det turneringar där lag möter varandra. Dessa matcher kan du välja att betta på. I princip alla stora spelsajter erbjuder spel på E-sport.

  • F-sport eller Fantasysport

Ett snabbt växande spel på internet är fantasysport, eller Fsport som den också kallas. Det går ut på att man styr ett virtuellt lag, alltså ett fantasilag på nätet. Om det är Fantasyfotboll, så är du manager för ett fotbollslag. Du kan sedan välja mellan olika spelare som finns i verkligheten. Så om du vill ha en målvakt från Milan och en back från Juventus, så kan du köpa dessa till ditt fantasilag. Därefter får de poäng utifrån hur de presterar i verkligheten. Så om din spelare gör mål i verkligheten, så får ditt lag poäng i din virtuella liga. Det finns Fantasyhockey, golf och till och med MMA.

Vilken sport vinner jag mest på?

Den frågan är svår att svara på. Eftersom de flesta i Sverige och världen bettar på fotboll, och gärna på de lag som är favoriter, så är troligen fotboll den sporten där man vinner mest. Det gäller att du skaffar dig erfarenhet och kunskap kring det lag eller den sport du vill betta på. Det vanligaste är att ju mer du kan om något, desto större chans har du att vinna. Läs mer om bettingfakta här. Vill du däremot vinna riktigt stort, då gäller det också att ha en smula tur.

Kan jag kombinera sporter att spela på?

Absolut! Du kan välja en fotbollsmatch och kombinera det oddset med en hockeymatch och en tennismatch. Ju högre odds du får desto större blir din vinst om du vinner. Det vanligaste är att man spelar singlar, alltså på en match i taget, men det finns de som hellre vill spela på tripplar eller fyrlingar. Det finns de som till och med valt 10 eller fler spel och kombinerat dem. Då skjuter oddsen i höjden och de har vunnit storkovan med relativt låga insättningar. Det gäller för dig att hitta det du gillar.