Bettingfakta

Så vad är egentligen betting? För en del som inte spelat förut kan det kännas som ett rätt vagt begrepp. Och hur gör man för att bli det som kallas för bettingproffs? Det absolut enklaste svaret på vad betting är måste vara att beskriva det som vanlig hederlig vadslagning. Man slår helt enkelt vad om hur en match, ett lopp eller någon annan händelse, främst inom sport, ska falla ut.

Odds

Du väljer ett alternativ som finns och som du tycker verkar ha bra odds. Alltså du kommer att vinna en större vinst om du satsar dina pengar på det alternativet. Sedan är det bara att spela, eller betta som man numera brukar säga. Vem är det då som räknar ut och sätter oddsen för de olika utfallen man kan betta på? Jo, det fungerar så att varje spelbolag har egna oddssättare som helt enkelt jobbar med att ta fram de mest sannolika oddsen för alla de möjliga utfall som finns på det som gäller. Spelbolagen presenterar sedan dessa odds på sina hemsidor och det är där som du och jag kan se oddsen och betta på det vi vill. Ju lägre odds, desto rimligare är utfallet. Alltså ett lag som är favoriter har lägre odds att de ska vinna en match. Ju mer osannolikt utfall, desto högre odds.

Bakom kulisserna

Att kunna räkna ut odds är nästan en hel vetenskap för sig, om man verkligen ska kunna räkna ut oddsen för en händelse i olika populära sporter måste man först och främst veta allt som finns att veta om sporten. Sedan gäller det att ha stenkoll på vad som hänt de senaste åren inom sporten, man måste veta exakt hur de lag/spelare som det handlar om har spelat tidigare i samma situation med samma förutsättningar. Ja, man måste helt enkelt kunna räkna in precis alla faktorer som kan påverka alla de möjliga resultaten.

Oddsättare

Alltså är det ett heltidsjobb som kräver stort engagemang och stor kunskap. Dessutom måste oddssättarna på spelbolagen även ha med i beräkningen hur stor procent som ska diffa så att spelbolagen gör den vinst som de behöver på varje odds. Det är ju inte en gratistjänst de tillhandahåller. Så om du själv sätter dig och räknar på oddsen inför de matcher eller andra händelser du vill spela på måste du alltid räkna med ungefär en tio procents differens, både uppåt och nedåt. Annars kan du inte gardera dig för den vinstprocent spelbolagen har på sina odds.

Större utbud = högre odds?

I och med att utbudet av spelbolag har ökat, så har också oddsen faktiskt ökat lite grann. Spelbolagen vill locka just dig att spela på deras matcher, därför trycks oddsen upp. Du kan till och med få pengarna tillbaka på vissa matcher om du skulle förlora ditt bet. Ett exempel är när Sverige spelar landskamp i fotboll. Då kan spelbolagen erbjuda nya kunder att få pengarna tillbaka om Sverige förlorar. Detta kan du som nybörjare utnyttja för att få till ett bra startkapital.

De riktiga bettingproffsen

Exakt hur mycket tid du vill lägga på ditt spelande måste vara helt upp till dig. Dock är det bra att veta om en sak och det är att om man vill bli det som kallas bettingproffs, ja då krävs det nästan att man jobbar med det på heltid. Det tar helt enkelt tid och energi att bygga upp en sådan bankrulle att man kan livnära sig på det och det är väldigt få som lyckas helt. De bettingproffs som finns idag har alltid själva stenkoll på oddsen, de räknar ut sina egna och jämför sedan med de odds som spelbolagen presenterar för att kunna satsa sina pengar ”rätt”. Självklart handlar det även om tur, inte ens den bäste spelaren kan vinna jämt. Det finns alltid perioder då man vinner mindre eller faktiskt bara förlorar, något man faktiskt måste ha i åtanke. Glöm inte att du ska spela betting på nätet, för att det är roligt det ska aldrig vara ett måste.

Kan jag spela på flera ställen?

Det kan du definitivt, det är faktiskt att rekommendera. Kolla på att börja betta nu, för mer info. Många som spelar, väljer att starta spelkonto på flera sajter. Om du har 3–4 konton så kan du sprida dina spel utifrån vilka bolag som erbjuder de bästa oddsen, för oddsen skiljer mellan de olika spelsajterna. Detta gör att du med hjälp av startbonusar på olika sajter, kan få ihop en tillräcklig bankrulle att hålla dig igång med ditt spelande under lång tid. Ett tips som många bettingproffs använder sig av är att aldrig sätta mer än 5% av din totala bankrulle på ett enskilt evenemang eller en match. På så sätt så riskerar du inte att förlora hela din bankrulle på en gång. Att sakta men säkert öka på sin kassa är det mest effektiva och roligaste sättet att spela på. Tänk på att aldrig spela för mer än du har råd att förlora, det ska vara kul att spela, och det ska vara kul så länge som möjligt.