Bettingfakta

Så vad är egentligen betting? För en del som inte spelat för ut kan det kännas som ett rätt vagt begrepp. Och hur gör man för att bli det som kallas för bettingproffs? Det absolut enklaste svaret på vad betting är måste vara att beskriva det som vanlig hederlig vadslagning. Man slår helt enkelt vad om hur en match, ett lopp eller någon annan händelse, främst inom sport, ska falla ut. Du väljer ett alternativ som finns och som du tycker verkar ha bra odds. Alltså att du kommer att vinna en större vinst om du satsar dina pengar på det alternativet. Sedan är det bara att spela, eller betta som man numera brukar säga. Vem är det då som räknar ut och sätter oddsen för de olika utfallen man kan betta på? Jo, det fungerar så att varje spelbolag har egna oddssättare som helt enkelt jobbar med att ta fram de mest sannolika oddsen för alla de möjliga utfall som finns på det som gäller. Spelbolagen presenterar sedan dessa odds på sina hemsidor och det är där som du och jag kan se oddsen och betta på det vi vill.

Bakom kulisserna

Att kunna räkna ut odds är nästan en hel vetenskap för sig, om man verkligen ska kunna räkna ut oddsen för en händelse i en sport måste man först och främst veta allt som finns att veta om sporten. Sedan gäller det att ha stenkoll på vad som hänt de senaste åren inom sporten, man måste veta exakt hur de lag/spelare som det handlar om har spelat tidigare i samma situation med samma förutsättningar. Ja, man måste helt enkelt kunna räkna in precis alla faktorer som kan påverka alla de möjliga resultaten. Alltså är det ett heltidsjobb som kräver stort engagemang och stor kunskap. Dessutom måste oddssättarna på spelbolagen även ha med i beräkningen hur stor procent som ska diffa så att spelbolagen gör den vinst som dem behöver på varje odds. Det är ju inte en gratistjänst dem tillhandahåller. Så om du själv sätter dig och räknar på oddsen inför de matcher eller andra händelser du vill spela på måste du alltid räkna med ungefär en tio procents diff, både uppåt och neråt. Annars kan du inte gardera dig för den vinstprocent spelbolagen har på sina odds.

De riktiga bettingproffsen

Exakt hur mycket tid du vill lägga på ditt spelande måste vara helt upp till dig. Dock är det bra att veta om en sak och det är att om man vill bli det som kallas bettingproffs, ja då krävs det nästan att man jobbar med det på heltid. Det tar helt enkelt tid och energi att bygga upp en sådan bankrulle att man kan livnära sig på det och det är väldigt få som lyckas helt. De bettingproffs som finns idag har alltid själva stenkoll på oddsen, dem räknar ut sina egna och jämför sedan med dem som spelbolagen presenterar för att kunna spela sina pengar ”rätt”. Självklart handlar det även om tur, inte ens den bäste spelaren kan vinna jämt. Det finns alltid perioder då man vinner mindre eller faktiskt bara förlorar, något man faktiskt måste ha i åtanke.